Etappe 21 Swolgen naar Venlo
Etappe 21 Swolgen naar Venlo 20,9 kilometer
Afstand 492 kilometer gelopen 395,3
Weer: wisselend bewolkt meest zonnig
Temperatuur: 23 graden
Wind: kracht 3
Swolgen,
We zijn met de auto naar Swolgen gereden waar we gisteren zijn gestopt met lopen. Als we naar de startplek willen lopen zien we al verschillende stickers van het Pieterpad, al snel worden we aangesproken door een oud baasje die verteld als je naar Venlo gaat moet je de andere kant op lopen. Wij antwoorden dat we met een app lopen en dat het allemaal goed komt, okay en we lopen door. Als we op de voor ons juiste route zitten in het bos komt er een vrouw met een hond en vraagt of wij het Pieterpad lopen, jazeker antwoorden wij. Ja dan loop je hier verkeerd dit is de oude route en stopt in het bos. Loop maar mee dan wijs ik u de nieuwe route, er hangt een route kaart bij iemand in de tuin waar de nieuwe route op staat. Wij meegelopen en ja hoor daar hangt een kaart met nieuwe route. Fototje gemaakt en terug naar de plaats waar we het oude mannetje tegen kwamen. Nu de goede route te pakken en verdwijnen snel het bos in.
Mede Pieterpaders,
We lopen door het bos en ik zie al twee mensen achter ons aanlopen al snel worden we ingehaald door ze en we raken even aan de praat en al snel lopen zij door. Bij een omleiding nemen wij de omleiding en zij dus niet na een aantal kilometer komen ze ons weer voorbij, het pad was onbegaanbaar waar de oorspronkelijke route overheen ging. Er was veel modder en totaal onbegaanbaar dus maar weer terug gelopen. Als we een paar kilometer verder zijn zitten dezelfde mensen op een bankje bij een Familie kapelletje.
Naar Grubbenvorst,
Op ongeveer de helft van de route komen we aan in Grubbenvorst hier gaan we op zoek naar een kopje koffie en een lunch we zitten net over de heft van de route. Bij de eerste de beste gelegenheid schuiven we aan op het terras, en bestellen twee koffie en een lunch. Ik neem een uitsmijter en Petra een boeren omelet. Komt me daar een bord vol aan boeren omelet een andere vrouw op het terras zegt dat wil ik ook zo een als zij heeft. (ze hadden ook wat moeite met bestellen via de app). Zo geregeld wij nog een koffie en zij een omeletje.
Met de pont,
Na de lunch vertrekken we richting de maas waar we met de pont over gaan. Als we over zijn lopen we langs de oevers van de maas naar Venlo. Nog even een spannend moment als we langs een kudde koeien langs de maas moeten die onder een grote boom liggen te herkauwen.
Venlo,
We lopen vanaf de Maas zo Venlo in door de gegoede buurt naar het station. Bij het station nemen we de bus terug naar Swolgen en bij de bus komen we de Pieterpaders weer tegen zij gaan ook naar Swolgen, naar de Camping.
Volgende Etappe is van Venlo naar Swalmen.