Etappe 23 Swalmen naar Montfort

Temperatuur 25 graden
Wind kracht 1

Afstand: 492 kilometer gelopen 440,3 kilometer

Met de auto van Huis,
Nieuwe etappes en hopelijk tot het einde van het Pieterpad het is niet al te druk op de weg en met een kleine twee uur zijn we op de plaats van bestemming, de parkeerplaats bij Swalmen. We twijfelen nog even om hem bij het station te zetten of hier op de parkeerplaats bij de Jumbo. We proberen bij het vertrek uit Swalmen nog een kopje koffie te scoren maar helaas alles is nog gesloten. We stappen door en gaan in de richting van Montfort.

Kasteel Hillenraedt,
Al snel komen we langs een kasteel dit is kasteel Hillenraedt het ligt er prachtig bij in de zon en probeer nog even een foto te maken op verboden gebied. Bij de ingang staat een bordje verboden toegang. we lopen door aan  de overkant van het kasteel staat ook een mooi pand met een camping in de achtertuin de mensen zitten net met z'n allen aan de koffie.

1722242860160 1722242875730 1722242901675

Het bos in,
Na het kasteel gaan we het bos in wat niet verkeerd is met deze zonnige dag. Als we het bos uitkomen lopen we tegen Zuidewijk Spick aan een soort van kasteel, meer een enorm huis wat ook in particulier bezit is en niet toegankelijk.

1722245883771 1722246332329 1722251239266

Naar Sint Odilienberg,
We lopen weer door het bos en gaan op zoek naar de Basiliek van Sint Odilienberg, als het goed is zie je deze al van vere met zijn twee lossen torens. We lopen langs de weg en gaan dan weer het land in als we de twee torenspitsen zien staan, we gaan eerst nog een blokje om. Uiteindelijk komen we weer op de weg naar Sint Odilienberg. In het dorp gaan we naar de Basilik toe maken even een foto en gaan weer terug op zoek naar de bushalte.

1722254025589 1722256690575 1722257732316 1722257752841

De bus,
Als we bij de doorgaande weg komen en we zien de bushalte dan zien we net de bus langsrijden, net gemist. Wat te doen of een uur wachten of nog een keer de route aflopen. We beslissen om de route af te lopen naar Montfort. Door de warmte is het een mooie laatset 4 kilometer door het bos heen naar Montfort.

Montfort,
Als we bij Montfort de hoek omkomen lopen we zo de Plus in even wat te drinken halen en dan terug met de bus terug naar Swalmen.

Nu naar Hilton in Sittard en morgen weer verder naar ???