Nog 1 dagje

3 september 2026 - Bourtange, Nederland

Afstand 393 kilometer

Weer:
Vooral regenbuien in de middag af en toe zon
Temperatuur 20 graden
Wind kracht 4

Terug naar Nederland,
We rijden om klokslag 9:00 uur van de camping af na te hebben betaald en het nodige te hebben schoongemaakt aan serviesgoed en vuil gedumpt. Al snel staan we bij de eerste baustelle en er volgen er nog vele, heel Duitsland gaat op de schop lijkt het wel.

Laden en boodschappen halen,
Na ongeveer 250 kilometer wordt het tijd te gaan laden ik heb een laadstation gevonden vlak bij een supermarkt. Kunnen  we gelijk even shoppen en kijken hoe goedkoop Duitsland daadwerkelijk is. Het valt allemaal wel mee als je thuis een beetje oplet is het in Nederland net zo duur of goedkoper dan hier in Duitsland. We kopen wat te eten en een flesje wijn en gaan terug naar de camper. Wat eten en dan door naar Nederland, nog 80 kilometer te gaan.

Vesting Bourtange,
We rijden de grens over en gaan richting de vesting van Bourtange en parkeren daar. Ik heb hier altijd al eens naar toe willen gaan  en nu is het zover.  We lopen via de ophaalbrug de vesting binnen het ziet er prachtig uit mooi oude straatjes en oude pandjes en winkeltjes. Even kijken en ja een Jas/vest gekocht. verder even rondgelopen en na 90 minuten terug bij de auto we gaan op zoek naar een camping vlak bij Bourtange.

1000035729 1000035730 1000035731 1000035732 1000035733 1000035735 1000035736

Camping "de T-tuin"
We komen aan bij camping de T tuin er is weer niemand, wel een bel aan de deur even bellen we krijgen iemand aan de andere kant. Zoek een plekje, ik kom vanavond wel even bij jullie langs geen probleem.
We zoeken een plekje en rond 20:00 uur komt Marije even langs om alles te noteren en af te rekenen.

Morgen Camper inleveren bij Peter,