Etappe 20 Vierlingsbeek naar Swolgen

16 juli 2024 - Meerlo, Nederland

Etappe 20 Vierlingsbeek naar Swolgen 24 Kilometer

Afstand: 492 kilometer, gelopen 374,4 kilometer

Weer:
licht bewolkt en veelal zon
Temperatuur 22 graden
Windkracht 3

Vakantie,
Na de vakantie in Japan van afgelopen november is het weer tijd om wat aan het Pieterpad te gaan doen. Met nog ongeveer 150 km voor de boeg moeten we dit toch wel kunnen halen en afronden dit jaar. We gaan er nu een flinke snok aan geven deze en de daarop volgende week hopen we als het weer het toelaat.

Vierdaagse van Nijmegen,
Rianca loopt dit jaar voor de eerste keer met de vierdaagse van Nijmegen, we gaan zeker een aantal maal kijken hoe het haar en haar medestanders vergaat. Ze gaat als militair vier maal 40 kilometer, slapen op Heumensoord.

Starten met eerste deel van de etappe,
Maandag bij aankomst de auto in Vierlingsbeek neergezet, we gaan lopend door tot Meerlo, ongeveer 20,3 kilometer waar we een hotel hebben geboekt. Nog even wat gekocht bij de Plus in Vierlingsbeek en dan op weg naar Meerlo.

IMG_20240715_114955

Onderweg,
We lopen het dorp uit en gaan langs de landerijen het bos in. Langs het water en dan over het water met het Ezelsbruggetje Waar na een paar kilometer een metalen picknick tafel staat met een wegwijzer van het Pieterpad erbij. (Maastricht is nog ver) Voorlopig lopen we nog door het bos.

IMG_20240715_120805 IMG_20240715_120811

Biertje of twee
We komen het bos uit en moeten richting een dorpje (Geisteren) ik zie een bord van bebouwde kom en loop erheen. Er is daar een cafeetje en we gaan naar binnen om te bestellen bij de dame achter de toog. zij  weet niet precies wat we moeten hebben 1 of 2 bier en we laten het zo ze komt wat later naar buiten met 1 radler en 2 biertjes. Alles goed en toch maar betaald en opgedronken een voor de dorst en een voor de smaak.

IMG_20240715_135629 IMG_20240715_140021 IMG_20240715_140030

Dan weer door het dorpje uit en het bos weer in. Als we het bos verlaten zien we Meerlo aan de horizon verschijnen.

Kapeletje,
Als we het bos uitkomen is er een klein koppeltje waar een man een vrouw staan met de fiets we raken aan de praat. Ze vertellen dat Meerlo vlak bij is en je er een hoteltje en een eetcafé hebt. Voor een ijsje moet je naar Tienray bij de firma Clevers, een wereldberoemde ijssalon in Linburg.

IMG_20240715_140948IMG_20240715_162110

Naar Meerlo,
Dan door naar Meerlo, naar de hoofdstraat ons hotel ligt op de route en direct bij de bushalte. We bellen aan en helaas geen gehoor. We kijken even wat we gaan doen als we op het busbordje staan te kijken komt er een man onder een poortje door en vraagt of wij hadden aangebeld. Dat klopt, hij overhandigd ons de sleutel en wijst ons het verblijf.

De auto halen in Vierlingsbeek,
We gaan direct terug naar Vierlingsbeek om de auto op te halen even met de bus en een klein stukje met de trein dan nog 600 meter lopen tot het stadshart. We kopen gelijk nog maar even wat te eten en te drinken voor morgenochtend. We rijden dan rustig terug naar Meerlo waar we in de avond eten bij het eetcafe aan de overzijde van het Hotel.

Morgen een dag relaxen en een kleine loop naar Swolgen.

1. H. Witteman:
    17 juli 2024
    Hallo luitjes leuk dat jullie weer begonnen zijn om de tocht af te maken bedankt voor het
    verhaal, hou vol.
    Groetjes van pa en ma .