Dag 10, op weg naar Dol de Bretagne
13 augustus 2025 - Dol-de-Bretagne, Frankrijk
Dag 10, naar Dol de Bretagne,
Weer: lichte regen en bewolkt
Temp: 22-25 graden
Wind: kracht 1
Met de Taxi naar de startplaats,
Je kunt vandaag zelf bepalen welke afstand je wilt lopen of 12,5 of 16,5 of je loopt 21 kilometer. Wij gaan voor de middelste afstand 16,5 kilometer. exact om 9:15 uur staat de taxi voor het hotel bij de Mont Saint Michel, we stappen in en laten ons bij het (voor ons) startpunt afzetten. De koffers gaan door naar het hotel in Dol de Bretagne
Starten met lopen,
We staan bij de kerk en het is even kijken naar welke kant we uit moeten gaan. Al snel hebben we de juiste richting gevonden en lopen we het dorp uit in de richting van een poel. We lopen deze route en aankomende routes zonder wandel/route app. Is best even lastig maar als de beschrijving goed is is het prima. Tot nu toe is de route beschrijving prima in orde en lopen stevig door. Even stoppen en dan komen er zomaar twee motorrijders langs over ons pad. Als we driehonderd meter terug lopen kunnen we nog resten zien van een oud graf, soort van Hunebed
Door naar het volgende dorp,
We lopen goed door en bij een dorpje is het even ingewikkeld omdat je daar een stuk van de route kan afsnijden. Maar uiteindelijk weten we de juiste route te vinden door het bos. We komen uit het bos de vlakte op hier werd vroeger het land overspoeld door de zee maar door de inpoldering is het nu landbouw gebied. Er is hier meer veeteelt dan in Normandie waar meer akkerbouw is.
Langs het water,
We lopen nog een paar kilometer langs een kanaal in de richting van Dol de Bretagne wat we in de verte zien liggen langs de spoorlijn en snelweg.
Dol de Bretagne,
We lopen het dorp in vlak bij de kathedraal, dan door de hoofdstraat en dan weer terug heb ik het idee, maar daar is ons hotel. We zijn denk wat vroeg in het hotel want er is enige stress aan de balie. We krijgen een kamer en gaan ons even opfrissen en dan doen we nog een rondje door het dorp. Een echte oude stad van de middeleeuwen we bekijken de kathedraal ook nog even van binnen en bezoeken de kunsthal van het dorp.
Morgen gaan we 20 kilometer in de richting van Saint - Malo,