Dag 13, lopen langs de noordkust van Jersey,
Weer: half bewolkt
Temp: 23 graden
Wind: kracht 3 a 4
Engels ontbijt,
vandaag een Engels ontbijt met een ober dus geen buffet zoals we in Frankrijk al die tijd hebben gehad. Na het ontbijt nog even naar de kamer en een plan maken voor vandaag. We moeten ponden hebben en de bus naar St Catherine's Bay om te starten met de loop.
Op zoek naar een ATM,
We zijn op zoek in het dorp naar een ATM volgens een meneer is er een bij een supermarkt net buiten het dorp. Even Googlen maar de ATM is daar weg, helaas. Maar volgens de meneer kunnen we met pin betalen in de bus, probleem opgelost voor nu.
Naar de Bus,
Vlak voor het hotel is de bushalte maar die gaat op zaterdag maar een maal per uur, de bus is net weg . We besluiten om te gaan lopen en gaan op pad naar de startplek van de loop.
Start van de wandeling,
We zijn na vier kilometer aangekomen bij St Catherine's Bay, we gaan het bos in en moeten gelijk naar boven lopen. Als we bovenaan twee vrouwen tegen komen blijkt een van de twee te wonen op Jersey de de ander blijkt de zus te zijn woonachtig in Nederland.
The Hungry Man,
Na een paar kilometer lopen we een baai in we denken dat je daar wel iets kan eten maar dat valt toch eigenlijk wel tegen aan het einde van de baai staat een keetje The Hungry Man. Dit keetje heeft het wel heel druk maar we gaan in de rij voor een Sandwich cheese/pickels en een cheeseburger. Na verloop van tijd zijn we aan de beurt dit zaakje wordt gerund door volgens ons drie tieners maar smaakt fantastisch.
Heide over de heuvels,
Vanaf The Hungry Man lopen we weer verder naar boven en komen op een heuvel die helemaal paars is van de heide die nu bloeit. We lopen verder en de vermoeidheid begint er langzaam in te sluipen we lopen nog een stukje verder en willen dan over de weg naar St John.
Met de bus,
Voor we in St John zijn lopen we langs de bushalte van de juiste bus. We pakken deze en hij komt na 2 minuten al aangereden. We gaan naar St Helier en dan stappen we over naar de bus naar Gorey Pier. Voor we met de bus gaan nog even ponden pinnen voor de volgende dagen. Dan terug naar ons hotel.
Morgen door met de noordkust