Dag 14, Vervolg van wandeling langs de noordkust van Jersey

17 augustus 2025 - Grouville, Jersey

Dag 14,  Vervolg van de wandeling langs de noordkust, starten in St. John.

Weer: Zonnig
Temp: 25 graden
wind: kracht 2-4

Naar busstation,
Na het ontbijt gaan we per bus naar St. John' s Church, hiervoor moeten we een keer overstappen in St. Helier. We stappen in de bus en bij iedere halte is het stoppen en er stappen weer mensen in met hun wandelspullen, schoenen, stokken en rugzakken. Het kan wel eens heel druk worden op de route.

Busstation St. Helier,
Bij het busstation aangekomen zijn ineens al die wandelmensen verdwenen. We staan nog met een paar mensen in de rij voor naar St. John's Church. Na een paar minuten stappen we in voor een rit van 40 minuten.

St. John's Church,
Als we er zijn, zijn we nog de enige in de bus de rest is bij Devils hole uitgestapt. We zoeken naar de juiste weg en al snel hebben we de juiste richting te pakken en lopen zo in de richting van de Noord kust. Dan langs de weg en toch weer een pad op met nieuwe begeleiding bordjes voor de North Coast Route..

_D8F9652 _D8F9654 _D8F9655

Circuit,
We komen bij een soort van circuit complex waar het al wat drukker was met motoren en snelle auto's. Een soort van klein circuitje waar volgens mij een soort van uphill wedstrijd gereden kan worden. We lopen hier een rondje van de zaak omdat we nergens de weg afkunnen en we linksaf hadden moeten gaan ipv rechtsaf maar ja moet kunnen. Uiteindelijk het goede pad weer gevonden en vol frisse moet weer verder. Ik moet wel zeggen dat het er hier wel anders uitziet dan de loop van gisteren de toppen hier zien eruit alsof zij veelmeer te lijden hebben van de wind.

_D8F9657 _D8F9660 _D8F9662 _D8F9663 _D8F9665 _D8F9666

Door het bos naar Devils Hole,
We lopen weer langs de kust en gaan nu naar Devils Hole, we lopen langs de kust en zijn dan op de plek waar de bus ook is gestopt en waar iedereen eruit ging. Dat was dus bij Devils Hole met bar/bistro the Priory ervoor bij de parkeerplaats. Even eten dan maar bij de Priory ,we gaan voor een Cesarsalade met extra roasted chicken en twee biertjes erbij.

_D8F9668 _D8F9669 _D8F9673 _D8F9670

Devils Hole,
Na het eten gaan we naar Devils Hole, het is niet zo spectaculair als de naam zegt. Er is ooit eens een schip voor de kust gezonken en toen is het hoofd van het boegbeeld hier in een holte gevonden het hoofd leek op het hoofd van de duivel. Nu zie je alleen maar een tunnel in een rots waar water in staat. (is wel een diep gat)

_D8F9674 _D8F9675 _D8F9676 _D8F9678 _D8F9679 _D8F9681 _D8F9682

Door naar Greve de Lecq,
We lopen nog een stuk verder en gaan naar Greve de Lecq een van de mooiste stranden van Jersey staat beschreven in de boeken. Na een aantal kilometers komen we aan bij de beroemde strand we nemen een ijsje en gaan op zoek waar we met de bus weer tnaar Helier terug kunnen komen. Even een paar biertjes halen en dan terug naar Gorey.

_D8F9683

morgen nog een loopje gevonden in het zuiden van Jersey,

1. H. Witteman:
    18 augustus 2025
    Bedankt voor de leuke verhalen.
    Groetjes van pa en ma.